Oskar er født 7. november 2006 kl. 17:08 hjemme i entreen i Smørum. Det var en super fødsel, og vi var så heldige, at have assistance de sidste 4 minutter, af to fantastiske Falck mænd. Senere på Herlev sygehus, blev han vejet og målt. 4210 gram og 53 cm. Endnu en stor dreng.

 Maj-August 2008

 Sommer og sol. Sand og vand. Det passer Oskar fint. Han kan sidde længe i sandkassen, og hygger sig bare. Men han kan ikke komme i nærheden af et fuglebad eller andet med vand, uden at blive driv våd på et øjeblik. Vi har haft badebassinet fremme i de varme perioder, og der er virkelig blevet plasket med vand. Drengene har også haft vandkamp med vandpistoler, men Oskar skyder helst på sig selv. Det ser så sjovt ud.

 Oskars store passion er maskiner. Det kan være busser, tog, gravemaskiner eller både, bare der er en motor. Han går helt i stå, hvis vi hører en flyvemaskine, og går først videre, når den er fløjet forbi. Det var selvsagt en succes, da vi tog forbi flyvergrillen ved Kastrup lufthavn, en dag i vores ferie.

 Oskar havde sidste dag hos dagpleje Mona d. 11/7, da han har fået plads i vuggestuen i samme institution som Axel. Det var en svær beslutning at flytte ham, for han er virkelig blevet en del af familien hos Mona. Beslutningen er ren forældre/praktisk funderet, og det gør det bestemt ikke nemmere, men den er truffet, og vi holdt en dejlig afslutning hos Mona d. 10/7. Vi havde gaver med til Mona, hendes mand Kim og deres hjemmeboende datter Sofie, som Oskar også er meget glad for. Oskar fik en kuffert fuld af herlige ting, og et skønt fotoalbum med billeder fra det sidste års tid, hvor han har været hos Mona.

 Ordforrådet led status quo, indtil ugen før vores ferie. Så fik Oskar pludselig lyst til at prøve, og på to dage blev det udvidet med far, mor, spand, blad, spade, grave, kran og andre meget anvendelige. Nu kommer der nye til hver dag, det er sjovt.

 Mandag d. 4/8 var Oskar og jeg på besøg i vuggestuen for første gang. Axel var på ferie hos mormor, og der var en general ferie stemning i institutionen. Oskar vidste tydeligvis godt, at der var noget særligt ved dagen (vi havde jo ikke Axel med), og han ville ikke give slip på min hånd de første 10 minutter. Til sidst overgav han sig til nysgerrigheden, og gik på opdagelse i hele huset. Vi var der et par timer, og Oskar nød at prøve alle de ting han ellers bare har kunne kigge på, når vi før har hentet Axel. Torsdag startede det rigtigt, da Axel skulle i børnehave igen. Vi havde madpakke med, og Oskar var der i tre timer, inden vi skulle til lægen, og Oskar blev MFR vaccineret. Fredag var Oskars første dag uden mor. Det gik over al forventning. Han og Axel vinkede farvel til mig ved vinduet, og så hyggede han sig, spiste og sov, til jeg hentede ham 6 timer senere. Da jeg kom, løb han rundt og fjollede med Axel og hans ven Tobias. De havde ikke travlt med at komme hjem. Fantastisk.

Efter en uges tid i vuggestue, begyndte Oskar at sove sine vanlige lange lurer, og indkøringen er fuldendt. Han er ikke altid glad for at blive afleveret, men sådan har det hele tiden været. Han er altid glad og smilende, når vi henter, og han elsker at vise os rundt.

 Januar-April 2008

 Året startede stille og roligt. Axel havde skoldkopper hen over nytår, og Oskar fik dem midt i januar. Oskar og jeg var derfor ikke med, da kusine Camilla blev døbt d. 13/1 på Fyn. Da skoldkopperne var væk, skulle vi til kusine Fies dåb d. 27/1, men samme dag blev Oskar rigtig syg, så der var vi heller ikke med. To dage efter blev vi indlagt på Glostrup Børnehospital. Han havde fået lungebetændelse igen. En lille uge efter, til fastelavn, var han heldigvis rask igen, og var klædt ud som cowboy, da vi slog katten af tønden i Nøddelunden. Midt i februar var han igen syg, men heldigvis bare et par dage.

 Oskar er blevet en rigtig ballademager. Han er fuldstændig klar over, hvad han må og ikke må, men gør gerne et forsøg på at flytte grænserne. Han er en stædig lille mand, og han kan blive helt hysterisk, hvis han ikke kan få sin vilje. Han er modig, og lægger sig gerne ud med de store, hvis han kan opnå noget. Og så er han utrolig kærlig. Han elsker at kramme og kysse, og det er en sand fornøjelse, når han viser sin kærlighed.

 Sprogligt sker der ikke så meget. Han siger vov, hej, a det?, av og lign., og så siger han noget der minder om Axel. Det er helt sikkert Axel han mener. Men der er ikke skyggen af far eller mor. Til gengæld er hans finmotorik meget veludviklet. De store interesser er, lige for tiden, at tegne, lege med legemad og bygge med Duplo.

 I påsken (17.-24./3) kom vinteren. Vi var ude og kælke, de to dage der var sne, og det var et hit. Oskar nød at blive trukket rundt, og blev sur, når vi stoppede. Sådan er det også med at gynge. Han kan sagtens sidde en halv time, hvis vi bare skubber ham lidt en gang imellem. Og han synes altid det er for tidligt at stoppe, uanset hvornår det er.

 Vi var også en tur i Zoo i påsken, og det er han begyndt at vise stor interesse for. Han er ikke bange for dyrene, så det er fedt at komme ind til gederne. En tur i Capella Play blev det også til, og det er sjovt for os alle sammen.

 September-December 2007

 20/11 : Oskar kastede op hver time natten igennem, så vi måtte indstille penicillinkuren, og ringede til lægen om morgenen. Ingen panik. "Spring morgendosen over, og forsæt efter frokost". Desværre kastede han op resten af dagen, og vi var hos vagtlægen ved aftensmads tid. Lært af erfaring havde jeg pakket lidt tøj osv., og vi endte da også i børnemodtagelsen på Glostrup igen. Far og Axel kørte hjem ved 22-tiden, da det stod klart at vi skulle indlægges igen. Inden de fik lagt drop (4 forsøg i Oskars små hænder, det lille pus), og givet penicillin, og jeg fik redt drømmesengen, var klokken 2 om natten. Vi var trætte, da morgenvækningen kom kl. 8:15. Oskar var lidt bedre, og vi fik lov at tage hjem igen om eftermiddagen, nu med en anden type penicillinmikstur. Venflonnen blev i, for det tilfælde at han kastede op igen derhjemme. Næste dag (torsdag) var vi tilbage, men heldigvis bare for at få fjernet venflonnen. Penicillinen var blevet nede, selvom han desværre havde kastet op et par gange. Lørdag var Oskar igen frisk, men meget træt.

 15/11 : Indlagt på Glostrup børneafdeling L 50. Oskar var syg 3 dage inden, og Axel havde været det weekenden forinden. Men denne dag havde vi tid til 1-års undersøgelse hos vores egen læge. Det blev imidlertid til et sygebesøg. Axel med mellemørebetændelse, og Oskar med noget virus på lungerne. Hun valgte at sende os til børnemodtagelsen på Glostrup. Her blev der taget blodprøve og røntgenbilleder, men de kunne ikke finde ud af hvad han fejlede. Derfor blev Oskar og mor indlagt. Axel og far sov hjemme, og havde en normal fredag med arbejde og børnehave. Oskar blev mere svag i løbet af fredagen, og fik derfor væskedrop og iv penicillin. Lørdag var han nogenlunde klar igen, og det blev hele tiden bedre. Derfor blev vi udskrevet søndag eftermiddag, og kunne tage hjem med penicillin som oral mikstur. Dejligt at være hjemme hos Axel og far igen.

 3-4/11: Fejre fødselsdag for venner og familie. Oskar fik masser af gaver og sin helt egen mini lagkage. Mums. Det var et hit.

 7/9 : 10 måneder. Forcerer trappen til første sal uden nogen opdager det. Lars er alene hjemme med Oskar, og skifter en streng på sin guitar, mens Oskar leger i køkkenet. Lars kalder på Oskar, men får ingen respons. Så går han over i køkkenet, men der er han ikke. Heller ikke i entréen eller på gæstetoilettet. AAAAAGGGGGHHHHH. Lars kalder igen, og får nu "svar"...........fra første salen. Oskar er fuld af sjov og klar til at lege, da Lars med hjertet i halsen, når op til ham. Ja, så kan han det!

  Maj-August 2007

 26/7 : Nye lyde. Lyde der minder om tale. Gemmeleg.

 16/7 : Kravler, rejser sig op af alt.

 15/7 : Første tand, venstre fortand i undermunden. Ingen ballade over den.

 2/7 : Syg. Sundhedsplejersken kom og lavede boel-prøve. Det gik fint, selvom Oskar havde feber og lige var vågnet.

 1/7 : Kravler et skridt, og så ned og møve frem på maven. Blev syg med feber om natten.

 18/6 : Møver sig frem, men glemmer teknikken til næste dag.

 30/5 : Mor til frisør, passes hos Betina og Niclas.

 12/5 : Far passer en hel dag (13 timer). Jeg var til polterabend med min barndomsveninde, og mormor og morfar passede Axel. Det gik godt, selvom Oskar havde sine perioder med gråd. Lars var godt brugt, da jeg kom hjem, og Oskar trængte til lidt mor, men jeg er stolt af dem begge.

 1/5 : Syg, men bare en enkelt dag. Slimet i svælget fra RS-virussen er væk, heldigvis, men det tog da også 2 måneder.

 16/4 : 5 mdr.s lægeundersøgelse.

 Januar-April 2007

 18/3 : Oskars dåb i Ledøje kirke. Min barndomsveninde Mette er gudmor, og hendes forlovede Peter (de skal giftes d. 2/6-07), farbror Kasper og faster Louise er faddere. Vi havde en dejlig dag med frokost på Bryggeriet Skovlyst, og kaffe og kage herhjemme.

 12/3 : Vaccination.

 28/2 : Grød for første gang.

 23/2 : Natten til torsdag var Oskar blevet sløj, og hele torsdagen var han meget syg. Han sov det meste af dagen, spiste ikke særlig meget, og havde en meget besværet vejrtrækning. Fredag morgen fik vi tid hos lægen, som straks besluttede at sende os videre til børneafdelingen på Glostrup sygehus. Her fik han en maske for at lette vejrtrækningen, og der blev taget prøve for RS-virus. Jeg skulle have været til personalefest på mit arbejde om aftenen, men selvom Oskar tydeligvis fik det bedre i løbet af eftermiddagen, endte vi med at være der i 10 timer. Vi havde heldigvis aftalt at mormor skulle hente Axel i børnehaven, og han skulle sove i Ølstykke, så både Lars og jeg kunne blive på sygehuset. En lang og kedelig dag, hvor Oskar heldigvis fik det så godt, at vi ikke skulle indlægges, og kunne tage hjem om aftenen. Dagen efter fik vi resultatet af prøven. Det var RS, men det ændrede jo ikke noget. Oskar var på højkant igen.

 18/2 : Fastelavnsfest på Amager ho Mette og Peter. Axel var udklædt som kat med lang hale og spidse ører. Jeg havde lavet en klovnedragt til Oskar, men da vi skulle være udenfor, blev den dækket af flyverdragten. Det var meget koldt, men måske starten på en ny tradition?

 10/2 : På Lolland til oldefars 80 års fødselsdag. Vi var til brunch i Bangs have. Meget lækkert.

 27/1 : Passes af Jens og Sisse på Østerbro. Mor og far på Wallmans saloner med bestyrelsen for grundejerforeningen. Dejlig aften. Oskar var ked af det i en halv times tid, inden vi kom tilbage. Ellers var det gået godt. Han ville ikke have flaske, desværre, så han var meget sulten.

 24/1 : Babysvømning første gang.

 17/1 : Første åbent hus i sundhedsplejen. Nyt koncept efter kommunesammenlægningen. Vi var 3 fra vores mødregruppe, og vi fik en ny med, så nu er vi 5. Femte mor er Ulla, mor til Freya, som er 3 uger yngre end Oskar. Jeg kendte Ulla for 15 år siden, vi red sammen. Det pudsige er, at hun er storesøster til min kusines kæreste. Verden er lille, og nu bor hun også i Smørum. Hun bor 20 minutters gang fra os.

 11/1 : Babybio i Ballerup med Katja og Anton. Vi havde talt om at tage af sted alle fire fra mødregruppen, men det blev kun til Katja og jeg. Det gik meget fint. Oskar sov det meste af tiden, og mor nød filmen.

 6/1 : Svømning i Farum hele familien.

 December 2006

 31/12 : Nytår hos Mette og Peter på Amager.

 24/12 : Falck med julekort og billeder.

 22/12 : Vi var, traditionen tro, i Ølstykke og pynte juletræ. Jeg fik menstruation igen, men der er ikke flere børn lige om hjørnet..

 19/12 : MG

 18/12 : Hanne kom på besøg.

 12/12 : MG

 11/12 : 5 ugers lægeundersøgelse.

 9/12 : Lolland.

 6/12 : Jeg var ved fotograf med begge drenge. Det var lidt af en udfordring. Axel var utrolig genert, så han ville ikke sidde alene. Og jeg skulle lige have en trøje på Oskar, som sov, og helst ikke ville vågne. Det var så komisk. Axel hoppede rundt, og Oskar græd. Men med lidt møje og besvær, kom der nogle dejlige billeder ud af det.

 2/12 : Oskars første tur til Fyn. Ida fejrede 5 års fødselsdag.

 November 2006

 28/11 : Mødregruppe for første gang. Vi er fire mødre, jeg er eneste 2. gangs fødende. Vi mødtes hos Betina, mor til Niclas, som er 5-6 uger ældre end Oskar. De bor også i Nøddelunden. Faktisk var vi tre fra Nøddelunden. Den tredje er Camilla, mor til Celina, der er 14 dage ældre end Oskar. Den fjerde mor er Katja. Hun har Anton, som også er 14 dage ældre end Oskar. De bor 5 minutters rask gang herfra, så det er meget nemt. Betina havde lavet boller og småkager, så det var ren luksus. Sp Gitte var der for at sætte os i gang, men vi fortsatte hyggesnakken længe efter hun var gået.

 26/11 : Fotografering hos Falck. Max på besøg.

 25/11 : Hanne og Hasses tvillingepiger, Anna og Ida, blev døbt i Farum kirke. Jeg er gudmor til Anna. Hun tog det meget pænt. Ingen brok, hun sov det meste af tiden. Oskar sov hele tiden, og Lars sad ude i bilen med Axel, der også sov. Bagefter var vi til kaffebord på privaten i Farum. Axel og Johan legede så fint sammen, og det var en dejlig dag.

 23/11 : Morfars 60 års fødselsdag. Vi var I Ølstykke til noget god mad.

 21/11 : Falck, gaver og kage.

 17/11 : Lægen.

 16/11 : Sundhedsplejerskens første besøg. Vi har fået Gitte igen, så det var et behageligt gensyn.

 13/11 : På Herlev og få taget PKU prøve. Vi var lidt sent på den, så Lars satte Oskar og jeg af ved indgangen, og kørte så rundt for at finde en parkeringsplads. Jeg gik op på afdelingen, og det viste sig, at vi skulle have en jordemodersamtale først. Hun kunne jo ikke se så meget om fødselen af min journal, men ville gerne høre hvordan vi havde oplevet det. Hun spurte også til vores nye familiesituation, og så begyndte jeg at græde. Jeg blev pludselig fyldt med en følelse af svigt ifht. Axel, og kunne ikke holde tårerne tilbage. Midt i min store tudetur kom Lars ud af elevatoren. Han så noget chokeret ud, og kunne ikke begribe hvad der var sket. Jordemoderen forklarede, for jeg kunne slet ikke tale for bar gråd. Meget underlig oplevelse. Jeg følte mig ovenud lykkelig for min nye lille dreng, men følte samtidig at jeg dermed svigtede min store dreng. Men jm var god til at sige: "Det er en gave at blive storebror, ikke en straf. Heller ikke selvom det er svært en gang i mellem. I har ikke svigtet som forældre". Det vidste min fornuft selvfølgelig godt, men den var svær at få forbindelse til, lige på det tidspunkt. Da jeg var klar igen, skulle Oskar vejes, og jm kiggede på fontanellen og navlen. Så skulle vi ned og have taget PKU prøven. Lille Oskar havde kolde tæer, så de måtte klemme ret hårdt for at få blod ud. Stakkel. Så var der kun en hørescreening tilbage. Den så fin ud, så hørelsen fejler ikke noget. En kop cafeteria kaffe senere, var vi på vej hjem.

 12/11 : Farmor Annette kom på besøg fra Kerteminde. Hun var med toget over, blev her et par timer, og tog så toget hjem igen. Dejligt med besøg, (og gaver), men desværre et kort besøg.

 11/11 : George Michael koncert. Axel var hos mormor og morfar i Ølstykke. Lars, Oskar og jeg tog til Østerbro, hos Jens og Sisse. Vi spiste sammen, og så tog jeg til koncert med nogle veninder. Lars passede Oskar imens. Det var den bedste koncert jeg har været til, men det tog lang tid at komme ud af Parken, da den var forbi. Jeg havde lækket fra begge sider, og Oskar havde været utilfreds i tre kvarter, da jeg endelig nåede tilbage til lejligheden. Han var godt sulten.

 10/11 : Mortens aften i Ølstykke. Lækkert at blive serviceret med herlig mad og godt selskab.

 9/11 : Sundhedsplejerske Gitte ringede. Hun ville høre om hun skulle komme hjem til os inden for de næste par dage. Hun havde hørt om "hjemmefødslen", og tænkte vi måske trængte til et besøg. Vi synes nu ikke lige der var noget behov, så vi aftalte et møde ugen efter.

 8/11 : Hjem fra Herlev. Mormor, morfar og Axel kom ind på hospitalet, og det var rigtig dejligt. Axel havde en gave med til Oskar, og vi havde også gaver til Axel. Det var helt ubeskriveligt at sidde med sin "lille" dreng, som nu er storebror. Jeg var rørt til tårer af lykke. Mormor og morfar kørte hjem til os og lavede mad, så det var dejlig nemt at komme hjem.

 7/11 : Født hjemme i entréen med assistance fra to fantastiske Falck-reddere. Se Oskars fødsel.